Годишни Stand up Comedy награди

Годишните Stand up Comedy награди се прожедат от 2014-та година насам. Комеди Клуб София, Комеди БГ и Фестивала на Комедията оранизират събитието по време на самия фестивал, като по този начин добавят още едно важно събитие към атрактивната програмата. Всяка година Фестивалът на Комедията привлича хиляди фенове, които наблюдават едни от най-добрите комедианти в България и света. През годините участници са били световноизвестни комедианти като Луи Си Кей, Дейв Шапел, Джими Кар и още много други.

Stand up Comedy награди се раздават в 3 различни категории, като най-престижната сред тях е тази за Комедиант на годината. Условие за участие в най-важната категория е комедиантите да имат над 200 представления през годината. Иван Кирков, Ники Банков и Филип от Комеди Клуб са само част от големите имена станали носители на най-важния трофей.

През 2019-та година носители на тази награда бяха двамаНиколаос Цитиридис и Петя Кюпова. Те си поделиха наградата, което направи Петя първата жена спечелила наградата за Комедиант на годината. Николаос в момента води вечерното шоу на bTV – „Шоуто на Николаос Цитиридис“.

Може да гледате някои от представленията на комедиантите на Комеди Клуб в YouTube канала ни, а на шоуто по повод 1-ви април можете да се насладите тук 🙂 :