Какво да очакваме от Фестивал на Комедията?

стендъп комеди София
Най-добрите стендъп комедианти на България на Фестивал на Комедията София 2016

Фестивал на Комедията е интензивен стендъп маратон, посветен на идеята да запознае още повече хора с това изкуство, както и да задоволи жаждата на най-запалените фенове за много и качествена комедия на живо. През 2019-та той ще се случи за 6-та поредна година!

Първият Фестивал на Комедията през 2014-та събира дванадесет комедианти от седем държави на една сцена, а българската публика за първи път вижда звезди от световна класа на родна земя. Последван от Втори Фестивал на Комедията София 2015 с четиринадесет от най-известните комедианти от България и Европа, а през 2016-та година Комеди.БГ кани в България и първата стендъп суперзвезда – Джими Кар. След това един по един идват много от световните звезди на стендъп комедията: Еди Изард, Стивън К. Амос, Даниел Слос, Кай Хъмпри и др.

Разбира се на всеки Фестивал на Комедията не липсва и българското участие – най-добрите комедианти от Комеди Клуба: Иван Кирков, Васил Ножаров, Никола Тодороски, Филип, Николаос Цитиридис, Александър Деянски, Николай Банков, Петя Кюпова, Христо Радоев и други.

Днес почти няма млад човек, който да не е чувал за Комеди Клуба или стендъп комедията като жанр. Така „Фестивал на Комедията“ става символ за наличието на стендъп комедия в България, показвайки и сравнявайки световно известните с българските комедианти.

Тук може да се запознаете с местата, на които ще се проведе Фестивал на Комедията 2019, както и да намерите още информация:
Фестивал на Комедията София
Фестивал на Комедията Пловдив
Фестивал на Комедията Варна
Фестивал на Комедията София 2018