Годишни Награди за стендъп комедия – Фестивал на комедията

награди за стендъп комедия

Само ден преди кулминацията на Фестивал на комедията в Зала 1 НДК, в Голямата зала на ДК „Борис Христов“ ще връчим Годишните Комедийни Награди за стедъп.

БИЛЕТИ За Годишните Комедийни Награди ТУК

  • 3 ноември
  • 20 часа
  • Пловдив – ДК Борис Христов

Стани част от Фестивал на комедията и вземи билет за церемонията по награждаване на 3 ноември.

Победителят ще спечели статуетката за Комедиант на годината и наградата от 10 000 лв.! Сред номинираните са: Петя Кюпова, Христо Радоев, Сашо Деянски, Ники Банков, Васил Ножаров, Емо Йоцов, Мишо Димитров и др.

Годишните Награди за стендъп комедия 2023

Годишните комедийни награди организирани от Комеди Клуб София, Комеди БГ и Фестивал на комедията са първите награди за стендъп комедия в България. По традиция Наградите за стендъп комедията са част от Фестивал на комедията.

Наградите за стендъп комедия стартират през 2014 г., когато са раздадени за пръв път. Наградите са признание за работата, която са положили комедиантите през годината, както и стимул за всеки нов комедиант да усъвършенства себе си и шегите си непрекъснато.

Сред комедиантите, които са печелили най-престижното отличие са Иван Кирков, Васил Ножаров, Николаос Цитиридис, Ники Банков. Комедиант на годината за 2022 е Петя Кюпова, първата жена професионален комедиант в България!

Категориите, в които комедиантите са отличавани са: Комедиант на годината, Шега на годината и наградата за Дебют на годината.

фестивал на Комедията София 2014
Комедиантите на Комеди Клуб София на годишните комедийни награди